Jaktkulor med 100% repeterbarhet

North Fork

Varför North Fork? 

Att välja rätt kula kan vara helt avgörande för om din jakt lyckas eller inte. Det som ger en kula dess effekt är inte enbart den så kallade "energiavlämningen" utan även om kulan kan nå vitala organ. Det är därför en jägare behöver en kula som både expanderar tillförlitligt och penetrerar djupt. En bra kula måste hålla ihop även om den träffar hårda ben och den får inte börja vinkla om den träffar lite snett. 

Våra kulor håller ihop under den enorma press som skapas vid träff och därför penetrerar de rakt och djupt, utan att splittras eller deformeras. Välj North Fork för en kula som ger absolut största effekt under alla tänkbara förhållanden. 

Bilder ifrån våra kunder. 

North Forks Historia

1996 började Mike Brady i Glenrock, Wyoming, tillverka North Fork kulor med målet att skapa de bästa jaktkulorna i världen. Efter nästan 30 år av kontinuerlig utveckling och samarbete med några av världens mest erfarna storviltsjägare har detta resulterat i sex innovativa produkter som täcker samtliga jägares behov.

Våra bondade blykulor

Semi Spitzer (SS), Percussion Point (PP), Flat Point (FP)

Våra kopparkulor 

Copper Expanding (CPX), Flat Point Solid (FPS), Cup Point Solid (CPS)

Om Oss

North Fork är en liten och oberoende kultillverkare som lyssnar till sina kunders behov. Våren 2020 flyttade North Fork tillverkningen till Kristianstad i södra Sverige.

  • Semi Spitz (SS) - Premium Bonded Bullets
  • Percussion Point (PP) - Rapid Expansion Bonded Bullets
  • Flat Point (FP) - Bonded Bullets for Leverguns
  • Copper Expanding (CPX) - Pure Copper Expanding Bullets
  • Flat Point Solid (FPS) - Copper Solid Bullets
  • Cup Point Solid (CPS) - Expanding Copper Solids

Vår kuldesign

Vi använder den finaste kopparn och helt rent bly kombinerat med de snävaste toleranserna för att ge våra kulor osviklig prestanda och ”match-grade” precision i fält. Den innovativa designen av våra små rillar (grooves) reducerar både avlagringar och gastrycket, samt säkerhetsställer stabil kontakt mellan kulan och räfflingen. Det ger våra kulor fantastisk precision, ger handladdare mer frihet och färre kopparavlagringar i pipan jämfört med andra kopparkulor.

Alla våra produkter är utvecklade för att samskjuta mycket väl, vilket underlättar både under inskjutning och jakt – framförallt under jakt på farligt vilt där flera kultyper kan behöva användas efter varandra. Oavsett om du är på en unik safari eller jagar på dina egna hemmamarker – våra kulor har ett välförtjänt gott rykte och används av jägare hela världen över.

North Fork Technologies 

info@northforkbullets.com 

+ 46 (0) 70 836 7131

Tillagd i varukorgen