Semi Spitzer (SS)

Premium Bondad Blykula 

Upplev fler enskotts situationer med North Fork SS. Vår SS kula är designad att ge snabb, kontrollerad expansion och djup och rak penetration inom största möjliga hastighetsspann. 

Alla våra kulor görs i en längdsvarv från en solid ren syrefri kopparstång och vi använder rent mjukt bly. Bakkroppen på våra kulor är solid koppar vilket gör att kulorna öppnar i låga hastigheter ner till den solida kopparkroppen och håller sedan ihop till långt högre hastigheter än vad man skjuter i ett vanligt jaktgevär. 

* Väldigt hög restvikt tack vare både kemisk och mekaniskt bondning mellan koppar och bly
* Kontrollerad och tillförlitlig expansion, perfekta svampar varje gång
* Djup och rak penetration
* Tryckpikar och avlagringar i pipan minimeras tack vare vår unika Smart Band Technology 

Tillgänglig i kalibrar .257 till .474

Percussion Point (PP)

Extra Snabb Expansion 

Våra Percusion Point öppnar väldigt fort och penetrerar djupt. Denna kula designades från början till jakt på stora kattdjur där en kula måste expandera direkt utan att tappa vare sig fart eller penetration. Dessa djurs tunna och mjuka skinn gör att många kulor öppnar först när de nästan penetrerat hela djuret. Så vi designade en kula som öppnar nästan vid träff utan att tappa vikt.

Designen är den samma som vår SS kula men manteln har blivit försvagad för att underlätta direkt expansion medans kulan behåller de andra egenskaperna av SS kulan, såsom hög restvikt rak djup penetration. Den snabba expansionen och höga restvikten gör att vår PP kula passar väl till våra Skandinaviska vilt så t.ex. älg, björn, kronhjort, dovhjort eller vildsvin. 

Tillgänglig i kalibrar .375 till .458

Flat Point (FP)

Platt front för användning i rörmagasin 

FP kulan är vår SS kula speciellt tillverkad för att fungera tillförlitligt och säkert i rörmagasin då man vill säkerhetsställa att en spetsig kula inte antänder patronen framför i rörmagasinet. Denna kula har samtliga egenskaper ifrån vår SS kula med tunn hals för snabb och säker expansion. 

Finns i storlekar speciellt anpassade för kalibrar såsom 30-30, .348 Winchester och 45-70 Government. 

Tillgänglig i kalibrar .308, .348, .458 samt .500 

 

Copper Expanding (CPX)

Expanderade Helkopparkula 

Vår nyaste kula är gjord till 100% ifrån ren, syrefri koppar för att säkerhetsställa absolut bästa resultat. En helkopparkula måste inte bara vara designad för att expandera tillförlitligt utan den måste även använda koppar av högsta kvalité för att inte riskeras att splittras vid träff. Vi började med vår SS och anpassade sedan designen på ett sådant sätt att kulan fungera utan bly. Det lät oss ta fram en kula som behåller alla de positiva egenskaperna ifrån SS kulan men inte använda bly. 

* Helt Blyfri
* Väldigt hög restvikt 
* Kontrollerad och tillförlitlig expansion
* Djup och rak penetration
* Tryckpikar och avlagringar i pipan minimeras tack vare vår unika Smart Band Technology 

Tillgänglig i kalibrar .224 till .375

Flat Point Solid (FPS)

Solid Kopparkula för farligt storvilt 

Upplev en av de djupast penetrerande kulorna på marknaden. Vår stora plana topp med den avsmalnande halsen, en solid helkopparkula lämnar en stor djup sårkanal. När man jagar farligt storvilt som t.ex. Elefant eller afrikansk buffel och behöver djupast möjliga penetration måste man använda en kula som är garanterad att nå vitala delar oavstett skottvinkel. Alla North Fork solida är säkra för dubbelgevär eftersom det är enbart våra drivband som ligger emot i pipan vilket minimerar tryckpikar och avlagringar medans många andra solida kulor skapar väldigt höga tryck vid laddningar.

Tillgänglig i kalibrar .284 till .510

Cup Point Solid (CPS)

Expanderande Kopparsolid

Upplev en av marknadens absolut bästa solida kulor. Vi har gjort en solid kula som tack vare vår unika "Cup Point" expanderar till ca 2/3 av kalibern. Det skapar en sårkanal 3-5ggr större än kalibern. Det tillsammans med en penetration som slår många solida kulor. Alla North Fork solida är säkra för dubbelgevär eftersom det är enbart våra drivband som ligger emot i pipan vilket minimerar tryckpikar och avlagringar medans många andra solida kulor skapar väldigt höga tryck vid laddningar.

Flera av våra kunder har berättade att de skjutit afrikanska vattenbufflar, och vår 375 350gr CPS kula penetrerade dem på längden. Det är så en kvalitetskula ska uppträda. 

* Kombinerar penetration av en solid kula med sårkanalen hos en expanderande
* Djup rak penetration även vid hårt motstånd

Tillgänglig i kalibrar .338 till .510

Vad gör våra kulor unika?

North Forks unika kuldesign

Ren koppar i manteln 

Ren koppar är både svår att bearbeta i maskin och dyr i inköp, men det är de bästa materialet för expanderande kulor. Förgyllda metaller (kopparlegeringar) har föroreningar tillsatta för att skapa spänningar i materialet som möjliggör snabbare och enklare bearbetning, men de är mindre formbara och resulterar i sprickor när det expanderar. Rena kopparmantlade kulor kommer vid varje tillfälle att hålla ihop bättre än kulor som är gjorda av "förgyllda eller legerade metaller". 

Premium bondade kulor (SS, PP, FP)

North Fork kulor är både kemiskt och mekaniskt bondade vilket gör att de inte bryts isär vid expansion som icke bondade kulor gör. Molekylbindningarna mellan koppar och bly gör att restvikterna blir väldigt höga. Bly möjliggör en högre sektionstäthet/tyngre kula för samma längd jämfört med rena kopparkonstruktioner vilket resulterar i djupare penetration. 

Solid koppar bakkropp (Solid Copper Shank)

Med en solid koppar bakkropp och bondad blykärna fram resulterar i en perfekt svamp över ett väldigt stort hastighetsområde. 
Vid träff expanderar den främre blykärnan tills den når det fasta kopparbakkroppen och stoppar svampen vid sin maximala diameter.
Med den solida kopparbakkroppen och svampstorleken som slutar framför mittpunkten av kulan förblir masscentrum framåt vilket resulterar i en stabil, rak väg genom djuret. Fungerar som en pil.Till skillnad från kopp- och pressade blykulor kommer snabbare hastigheter med North Fork-kulor inte att orsaka att kulan överexpanderar och begränsa penetrationen utan det gör att North Fork-kulan penetrerar djupare.Många kulor överexpanderar vilket resulterar i att masscentrum rör sig bakåt förbi dess mittlinje, det gör att vid en viss tidpunkt börjar kulan tumla. Det resulterar i förlust av penetration och oförutsägbara vinklingar.

Smart Band Technology (SBT)

Koppar har en tendens att "kleta" i gevärspipan. North Fork använder mycket mindre band (SBT) än konkurrenterna. Banden minskar kontaktytan mellan kulan och geväret vilket minimerar avlämning av koppar i pipan. De mindre banden passar bättre med pipan genom att ge ett område för kopparen att flöda ut vilket minskar kopparpåväxten
Andra bandade kulor har breda band som minimerar kontaktytan men ger inte utrymme för förskjutning. Processen att tillverka de mindre banden är mycket tidskrävande, men effekten är dramatisk (inga kompromisser).

Designed Impact Geometries (DIG)

North Fork-kulor är utformade för att skapa den perfekta svampen vid varje tillfälle. Geometrierna är konstruerade för att ge dig konsekvent expansion och osviklig tillförlitlighet över det bredaste möjliga hastighetsintervallet oavsett om du skjuter en magnumkaliber med hög hastighet eller en standardpatron. Fördelarna, oavsett om djuret är på nära håll eller på längre håll, är förutsägbar expansion, djup penetration och hög bibehållen vikt. Traditionella kuldesigner fungerar bara bra över ett begränsat hastighetsområde. North Fork-kulor är utformade för att ge dig självförtroendet att ta skottet oavsett avstånd till djuret.


Se vårt sortiment nedan 

Tillagd i varukorgen